Футбол

Гледам много английски футбол. Ако не станало ясно от преди няколко поста, луд фен съм на Ливърпул.

По принцип избягвам да говоря на футболни теми защото това си е като да говориш за религия – здрав разум липсва и всичко е само вяра. Освен това имам брат – професионален футболист. А това значи че съм принуден поне малко да разбирам от самата игра, че иначе лошо (който има по-малък брат знае за какво говоря). А за капак на всичко, бях спортен журналист за 2 години откъдето пък се запознах с кухнята (най-вече с отпадната канализация :)) на българския футбол, което доста ме отврати от играта като цяло. Та така.

Ама днес нещо се позачетох по форумите на Диемите и се изкуших да постна какво мисля за Арсен Венгер. Та сега си създавам едно soccer tag-че и почвам да бича коментари за това какво мисля за футбола. Най-вече в Англия. Ама отвреме на време ще плюя пък българския. То малко като на умряло куче нож да се вади де 🙂

Сега се сещам, че вече съм започнал да пиша за футбол тука. Така, че време е за втория пост – Арсен Венгер, за и против.

Viewed 5930 times by 2090 viewers

Арсен Венгер – за и против

Гледам много английски футбол. Ако не станало ясно от преди няколко поста, луд фен съм на Ливърпул

Хм, за първи път ще поствам във футболен форум ама темата Венгер ми е много интересна. Първо, привърженик съм на Ливърпул, а по стечение на обстоятелствата от преди 18ина години насам Арсенал са ми най-омразния английски клуб.

Но пък на Венгер му свалям шапка.

Нека да погледнем на проблемът от малко по-различна страна. Във момента светът е във финансова криза. Футболът като такъв, все още (уж) не я е изпитал, но въпросът е “а дали е така?”. Или ако е така, докога? И сега, трудното – кое е по-важно – да спечелиш купите сега и веднага, харчейки едни пари и инвестирайки във футболисти, или да проадаваш надежда (евала Боби, много хубава статия беше) ама така между другото клубът ти да има гарантирано оцеляване в дългосрочен план? Че и печалба. А ей така между другото да играе и хубав футбол (според мен много неефективен, но хубавото обикновенно няма нищо общо със ефективността :)).

Ако погледнем в ретроспекция, без да имам много наблюдения, смятам че ръководителите на Арсенал винаги са се фокусирали на стабилното финансово състояние на клуба като приоритет. Такива едни, консервативни хора 🙂 Което автоматично оставя Венгер на поста во век и веков. Просто защото човека е магьосник в това което прави – звезди и после ги продава в абсолютно правилния момент. За справка Виера и Анри. Великолепни футболисти, ама някой да е казал нещо добро за тях след като напуснаха Арсенал? Още се чудя как Барселона плати толкова много за 30 годишен нападател с егоистични наклонности, но то си е тяхна работа.

В момента, реално погледнато, в дългосрочен план големите английски клубове са застрашени. В зависимост от от това как ще се развие финансовата криза, кредите на собствениците на Ливърпул и Манчестър Юнайтед, ще започнат да тежат. Чичко Роман и шейх някой си изведнъж ще разберат, че малко скъпо им излизат играчките (или като децата ще им омръзнат)…. Малко апокалиптично звучи 🙂 А междувременно Арсенал, ще са като едно малко финансово островче….

Аз лично за себе си винаги бих избрал дългосрочното оцеляване с перспектива за трофеи, пред трофеи сега и мъгливо бъдеще. Но това разбира се си е работа на шефовете на Арсенал. А от опит знам, че такива хора въобще не мислят кой ги харесва и кой не – важното е пари да има 🙂

А иначе футболно погледнато – Арсенал са напоследък доста лесни за побеждаване от всички отбори, които са малко по-грубички с тях. Но това е бял кахър – стига Венгер да се навие да купи футболист от типа на Рой Кийн. Ама няма. Щото Венгер ми изглежда малко диктатор. А диктаторите много мразят някой да им противоречи. А изненада, децата лесно се манипулират… Но да не навлизаме там.

Както и да е. Винаги съм бил слаб във футболните прогнози, но си мисля че Венгер ще поостане още доста години в Арсенал. И ако бях фен на Арсенал щях да се радвам. А не както сега да се тревожа за едни двама американци и един дълг 🙂

Viewed 6009 times by 2086 viewers

Tarja Turunen – Live at Sofia

Тъй. Не я видяхме Таря докато беше в Nightwish, но все пак ето я в цялата и прелест на самостятелната и кариера. Като увод мога да кажа, че въпреки че ама много харeсвам Nightwish, тяхната музика е доста елементарна и това което ги правеше уникални беше Таря. Четейки какво се е случило, смятам че пичовете правилна са я изгонили (поне според тяхната версия :)), но също така както често се получава в живота, правилното решение води до сериозни негативни последици. Nightwish вече нямат щипката сол, която Таря добавяше и станаха една от многото Heavy Metal групи с женски вокал. Приятни за слушане и нищо повече. Докато Таря заблестя още повече. Не знам кой и пише песните, но като музика са далеч по-разнообразни и по-трудно смилаеми от Nightwish. Което значи, че и след месеци слушане все още има нещо ново, което да се чуе. А за мен това е голям плюс. Въобще самостятелният и албум е много добър, но както и с повечето наистина добри албуми, трябва да се послуша много за да се усети всичко.

Та така.

Та ето ме на концерт на бившата прима на Nightwish, с очакването че девойката ще пее песни на Nightwish за да се хареса на публиката и че тази публика това и иска. Да ама не, както казваше Петко Бочаров. Оказа се, че Таря изпълни почти само песни от нейния албум, а на всичкото отгоре и публиката се изкефи. Priceless 🙂

Няма да се лъжем, Таря пее невероятно. Хубаво беше да се чуе, че на живо даже е по-добре от на запис. В смисъл, че на живо вокалите на някои песни бяха изпети с леки гласови интонации, които ги правеха още по-въздействащи, докато в студио знаем как е – повторения докато не се изкара нещо точно определено и търсено. То всъщност това си е хубавото на концертите де. Та жената пя. Хората от групата свиреха. Публиката се кефеше. Въобще много добър концерт. Като чувство, далеч по-добър от този на Metallica, щото при тях си е работа и рутина, а тук не беше. Въобще невероятно добре прекарано време. после разбирам, че челиста дето беше част от групата е един от Apocalyptica, барабаниста бил някакъв известен… Браво – и свестни музиканти си е взело момичето. Той барабаниста заслужава отделен пост, че беше еба си якия пич. Даже получи повече овации от публиката от Таря. Ама пича се раздаваше до дупка.

Ето снимка на Таря как изпя Nemo

и на барабанистчето – уникален.

Снимките ги взех от тук.

Само едно нещо се издразних. Защо тълпите навсякъде са еднакви 🙁 Таря твърди, че и било мечта да пее в България и после вади флага. И ура, всички са луди и викат от кеф. Ееееееей, това психологията на тълпата е ужас направо…. нищо де, то аз съм си такъв, ама е кофти да гледаш как евтините номера минават винаги. Което ми напомня за “Американски Богове“, където Один въртеше всякави номера на всички 🙂

Та така. Ето и една песничка . така, да има:

—————-
Now playing: King Diamond – The Cellar
via FoxyTunes

Viewed 9555 times by 3305 viewers

Chelsea – Liverpool 0:1

YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH !!!!!!

When you walk through a storm
hold your head up high
And don’t be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.
Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho’ your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you’ll never walk alone,
You’ll never, ever walk alone.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you’ll never walk alone,
You’ll never, ever walk alone.

Viewed 6068 times by 2094 viewers

Peace Sells… But Who’s Buying

Слушам си аз музика и ми попадна това много старо и много златно парче. Бате Dave Mustain го е казал много отдавна и всякакви модерни призиви звучат леко меко в сравнение с тази песен. Велика.

What do you mean, I don’t believe in god?
I talk to him every day.
What do you mean, I don’t support your system?
I go to court when I have to.
What do you mean, I cant get to work on time?
I got nothing better to do
And, what do you mean, I don’t pay my bills?
Why do you think I’m broke? huh?

If there’s a new way,
Ill be the first in line.
But, it better work this time.

What do you mean, I hurt your feelings?
I didn’t know you had any feelings.
What do you mean, I ain’t kind?
I’m just not your kind.
What do you mean, I couldn’t be president, of the united states of America?
Tell me something, its still we the people, right?

If there’s a new way Ill be the first in line, but, it better work this time. can you put a price on peace?
Peace,
Peace sells…,
Peace,
Peace sells…,
Peace sells…,but whos buying?
Peace sells…,but whos buying?
Peace sells…,but whos buying?
Peace sells…,but whos buying?
No, peace sells…

Viewed 6268 times by 2119 viewers

Dark Princess

Много приятна група. Имам им повечето албуми от доста време, ама сега ги заслушах по-сериозно. Определено стават за слушане, само дето английските песни малко дразнят щото акцента на девойката е силен, ама то е нормално за руснаци. Ето клипчета и линк към site-а. И в last.fm.

Viewed 9015 times by 3084 viewers

Ads wars

Е не мога да се сдържа и да ги постна последните “I am Mac and I am PC” реклами на Apple. Много са яки. Хич не си падам по Macs обаче тия хора знаят да правят реклами и красиви неща (доколко са полезни е друга тема в която не искам да дълбая :)). А пък Vista-та си е гадна отвсякъде 🙂

PS: Предполагам че с тоя пост вече нямам шансове да работя в Microsoft някой ден. 🙂

—————-
Now playing: Olga Romanova – My Fragile Winter Dream (Acoustic Version)
via FoxyTunes

Viewed 6332 times by 2110 viewers

Death (by) Magnetic

Тъй. Преди да си приключа работата за деня един бърз пост.

Вече няколко дни слушам новата MetallicaDeath Magnеtic” и да си напиша мнението и да ги пооплюя 🙂

Първо хубавите неща, а те не са малко – хората наистина почти са успяли да го докарат като стар албум – на моменти звучи доста добре. Музиката е горе-долу добре, като слушам тестовете са си нормален Джеймс. Като цяло става за слушане, дори и наякои песни се помнят.

Но за мен лошите са много повече – както казах, на моменти звучи добре, ама като цяло звукът е като на някаква стоунър група или на група от времето когато Deep Purple са били млади – много го мразя тоя звук 😉 Добре, че St. Anger постави рекорд по ужасен звук, та този албум се ядва. Другото което ми прави лошо впечатление, е че в този албум няма нищо ново. То хубово, връщане към корените, ама може ли и нещо по-модерничко. Все пак вече не сме 1988. Така де – ако може малко щипка сол, че иначе много постно. Пък и сме ги яли тия кюфтета вече.

И накрая. За финал се чудя – абе тия хора защо прибраха един от най-добрите басисти в съвременната метъл сцена като не му дават да прави нищо в целия албум ?!?!

Та така – ще го слушам още малко туй чудо на съвременната музика и ще забравя за него. Много далеч от високите стандарти които, самите Metallica определиха. Както е тръгнало, албумчето на In Flames от тая година ще се окаже любимият ми албум за 2008. Сега напред към Sonic Syndicate и “Love And Other Disasters”.

Viewed 5929 times by 2050 viewers

Amarok

Слушам си Mike Oldfield – Amarok вече 3ти ден и се убеждавам, че този човек е музикален гений. Невероятно разнообразна музика. А не бях го слушал от 10ина години. Така де – Tubular Bells пасти да яде.

Viewed 6280 times by 2188 viewers

Oldie But Goldie – Винаги има място за 2 бири

В часа по философия професорът застана на катедрата, изпълнена с различни предмети и зачака студентите да утихнат. Тогава взе голям празен буркан от майонеза и го напълни с топки за голф. Попита студентите дали съдът е пълен. Те отговориха утвърдително.
После професорът взе една кутия с камъчета и я изсипа в съда, разклати го леко и камъчетата се наместиха между топките за голф. И отново попита студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвърдително.
Сетне професорът взе кутия с пясък и я изсипа в съда. Естествено пясъкът запълни всичко. Той попита още веднъж дали съдът е пълен. Студентите отговориха с единодушно “да”.
Тогава професорът взе две кутии с бира от бюрото и изсипа съдържанието им в съда, което изпълни празното пространство сред песъчинките. Студентите се разсмяха.

“Сега, каза професорът, когато смехът утихна, искам да ви кажа, че този съд представлява вашият живот. Топките за голф са важните неща във вашия живот – семейството ви, здравето ви, децата ви, приятелите ви, страстите и предпочитанията ви – все неща, които ако загубите всичко друго и ви останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща – работата ви, къщата ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало – малките неща.”

И продължи: “Ако най-напред сложите пясъка в съда, няма да има място за камъчетата и топките за голф. Същото се случва и с живота. Ако губите времето и енергията си за дреболии, никога няма да имате място за нещата, които са важни за вас. Обръщайте внимание на нещата, които застрашават щастието ви. Играйте с децата си. Излезте с партньора си навън, на вечеря. Винаги ще се намери време да изчистите къщата и подредите. Погрижете се най-напред за топките за голф, за нещата, които наистина си заслужават. Подредете приоритетите си. Останалото е само пясък.”

Една от студентките вдигна ръка и попита:”А какъв беше смисълът на бирата?”
Професорът се усмихна.”Радвам се, че ме попитахте. Исках просто да ви покажа, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери място и за две бири.

Viewed 9893 times by 3473 viewers

Ужас :)

Ей, това журналистите са понякога доста тъпо племе. Еба си и новината

—quote–
два нови безжични принтера с тегло 802.11 грама

Смешно ми е. Слава богу, че иначе ще се замисля колко простотия има по тоя свят 🙂

Viewed 6179 times by 2153 viewers

Joke of the day :)

If you purchased $1 000 of shares in Delta Airlines one year ago, you will have $49.00 today.

If you purchased $1 000 of shares in AIG one year ago, you will have $33.00 today.

If you purchased $1 000 of shares in Lehman Brothers one year ago, you will have $0.00 today.

But, if you purchased $1 000 worth of beer one year ago, drank all the beer, then turned in the aluminum cans for recycling refund, you will have received $214.00.

Based on the above, the best current investment plan is to drink heavily & recycle

Viewed 6195 times by 2105 viewers

While your lips are still red

Kiss while your lips are still red
While he’s still silent
Rest while bosom is still untouched, unveiled
Hold another hand while the hand’s still without a tool
Drown into eyes while they’re still blind
Love while the night still hides the withering dawn

Viewed 6039 times by 2126 viewers

Возьми Моё Сердце

Возьми мое сердце
Возьми мою душу
Я так одинок в этот час
Что хочу умереть
Мне некуда деться
Свой мир я разрушил
По мне плачет только свеча
На холодной заре

Viewed 6055 times by 2103 viewers