The end is just the begining

И така, едно що годе тъпичко Световно Първенство завърши. Предвид тъпата му организация, тъпата му локация, тъпите тълпи надуващи тъпи вувузели, не би трябвало да ме изненадва факта, че финала бе свирен от тъп съдия, който успя да го развали.
Но нека не бъдем само хейтъри. Нека кажем и някои хубави неща:
1. Германия – без коментар. Най-добрият отбор на това първенство. Това което беше Бразилия през 1982 и 1986, това беше Германия през 2010. Поредното доказателство, че добър футбол и добър отбор, почти винаги НЕ водят до спечелен трофей.
2. Холандия – приятна изненада за мен лично. Много е радващо да видя отбор известен с това, че няма нищо с “отбор”, да играе цял турнир като едно цяло. Пичовете не ираеха красиво, но играеха така както трябва. И играеха заедно. Респект.
3. Уругвай – ми кво да кажа. Те пичовете го изиграха. Евала. Форлан – най-добрия играч на първенството. Суарес с паметник. Лесно е да си добър като играеш в Испания или Германия. Ама я да видим как се стига до полуфинал с Уругвай. И как се вкарват 5 гола на световно първенство играейки за Уругвай.
4. Всички големи звезди се издъниха 🙂 Ми кво да направя падам си по отборната игра. Кефи ме, че последните 4 отбора не практукуват футбол от типа, имаме си звезда, той ще ни извади. Там Роналдиня (който по прницип е велик), Меси (е не мога да го харесам тоя), Шрек (Рууни) и подобните станаха жертва на собствената си слава. Аре чао момчета.

Горе долу това беше хубавото на това първенство. А лошото беше много.

Понеже още ми е паднало пердето, да си напсувам некадърника Хауърд Уеб първо. Ама този показа как един съдия може да съсипе един мач. По учебник. Просто не знам откъде да почна. С това, че не изгони Бомел първото полувреме? А май и Де Йонг си беше за гонене. Или за това, че не изгони Иниеста и Пуйол второто… Животът е жесток. Един единствен път в кариерата си, Робен реши да играе честно, не падна като го спънаха и какво – получи жълт картон след като оня слепец, Уеб не видя че Пуйол направи поне две нарушения срещу холандеца. И после, как да обяснат на Робен да не симулира, а? Ми че той като симулира си му дават фалове. А като играе честно го преебават.
Единственото хубаво в некадъността на Уеб беше, че ощети еднакво и Испания и Холандия. Ама много некадърен бреее.
За ФИФА какво да кажем – как може да направиш такова първенство в страна където факта че “само” 7-8 отбора бяха ограбени в хотелите си!!! се смята за успех в борбата им срещу престъпността. Да не говорим за феновете, които бяха ограбени и фенките, които бяха изнасиени.
Ами за полупразните стадиони в някои мачове? Ами за тая простотия наречена Вувузела??? Пълна простотия.
Няма да чуете това от Блатер и другите от ФИФА…

Няма и да псувам много некадърните африкански отбори. То техния месиянски комплекс си ги мъчи. Достатчно им е 🙂

Уф, толкова ме е яд от тоя глупак Хауърд Уеб колко зле беше, че не мога дори и да се зарадвам, че за първи път в живота ми, познавам кой ще стане шампион 1 месец преди турнира 🙂

Аре това е. След 4 години в Бразилия пак. И тогава искам Германия да бие домакините на финала. Ще бъде sweeeeeeeet!!!

Viewed 92285 times by 9062 viewers

The show must go on

Cheating is an act of lying, deception, fraud, trickery, imposture, or imposition. Cheating characteristically is employed to create an unfair advantage, usually in one’s own interest, and often at the expense of others,[1] Cheating implies the breaking of rules. A person who is guilty of cheating is generally referred to as a cheat (British English), or a cheater (American English).

Тъй. Ако се следва горенаписаното определение, което взех от уикипедия, Луис Суарес е всичко друго но не и cheater, както една сурия футболни коментатори и един цял континент го изкара. Той нито за момент, не е нарушил правилата – игра с ръка в наказателното поле и предодварти сигурен гол. Заради което беше наказан с червен катон, а отборът му беше наказан с дузпа. Нищо по-различно от това последния в защитата или вратаря да спъне откъсващ се сам нападател. Нарушение за дузпа и червен картон. Точка. Не е отговорност на Суарес дали последвалата дузпа ще се вкара или не.

Само заради репликите идващи от щаба на Гана, като “съдията трябваше да зачете гола”, на този отбор трябва да му се забрани да играе футбол, докато не научат правилата на играта. Тоест, гол е само и единствено тогова когато съдията прецени и отсъди, че топката е преминала голлинията с цялата си обиколка. Или нещо подобно – все пак аз не съм професионален футболист, позволено ми е да не помня 🙂

Иначе разбирам целия плач и разочарование и съчувствам на Ганайчетата. Те се раздадоха. Но не мога да не се възхитя на саможертвата, която Суарес извърши и бързата му мисъл. А и не виждам някой от тези, иначе толкова честни Ганайски футболисти да си признава, че всъщност до тази ситуация въобще не трябваше да се стига, щото нямаше никакъв фаул, от който последва свободният удар, който предизвика целия хаос. Ганайчето само се спъна, а съдияте се заблуди. Ама някакси не видях ганайците, тези ангели на fair play-а, да протестират пред съдията, че всъщност е нямало фаул. Така че, да порастнат и да престанат да плачат.

А ФИФА ме изненада извънредно приятно. Не наказа Суарес допълнително. За което браво. Нещо и те да направят като хората.
—————————————————–
Германската футболна машина продължава да мачка. И да играе най-красивия футбол на това първенство. Каквото и добро да кажа за тях е малко, за това ще си мълча и ще им се радвам.
—————————————————–
Това коментаторите на БНТ са нещо уникално. Човек за 5 минути ще си пусне звука и после 24 часа ще съжалява, че го е направил.
—————————————————–
Това било първенството на Южна Америка. Или поне така пишеше в световнвата преса преди четвътфиналите. Европа са зле щото класирали само 3 отбора. Казано е обаче от умните хора – “количествените натрупвания водят до качествени изменения” т.е. 3 отбора, ама какви. Та първенството на Южна Америка продължава с 3 отбора от Европа и 1 един от Южна Америка на полуфинал. Тъй де, Уругвай може и да спечели купата, ама няма да им е лесно. Ще видим. Но както разбахме, смъртта на футбола в Европа беше някакси доста преждевременно обявена и засега се отлага.
—————————————————–
Най-хубавото на това първенство е това, че отборите които стигнаха полуфинал са точно това – Отбори. Футбола е отборен спорт и за мен е приятно да видя всички провалени “звезди” да напускат първенството през задния вход.

Viewed 91889 times by 9066 viewers