The name of the game – football

Е мързеше ме да пиша, ама този цитат от първата страница един нещастен спортен вестник ме провокира: “Вратарят на Англия Джеймс беше катастрофа и е виновен за два гола. Шутът на Полди за 2:0 мина между краката му, а след това изби в собствената си врата удара на Томас Мюлер за 3:1.” Тези хора са гледали някой друг мач явно. И друг път съм псувал мързеливите и неграмотни журналисти та нека не пропусна и сега. Ясно, има и по-некадърни от тези дето коментират Световното. Работят в тоя вестник.
—————————————
Забавно е когато немската футболна машина играе като всичко друго но не и машина. Играят като Бразилия от едно време. Супер футбол с некадърна защита. Добре, че поне вратарят им изглежда стабилен. А днешната Бразилия играе като Германия от едно време. Еееей как се сменят времената.
—————————————
Съдиите на това световно са трагедия. Дори и добрите. Ето да вземем уругваеца от мача Англия – Германия. Ако изключиме незачетения гол на Англия, този човек направи уникално добър мач за съдия. Обаче няма как да изключим незачетения гол… Същото и след това, на следващия четвъртфинал. Абе как не я видяха засадата при първия гол съдиите, направо не разбирам. И след това – пак, перфектно съдийство.
Ще взема да стана един любител на теориите на конспирациите и ще си помисля, че тия грешки не са случайни 🙂
—————————————-
До тук, световното е слабо. Някакси нормално е, като се вземе впредвид тежките клубни сезони.
—————————————-
Мразя африканските отбори. До преди 10 години (Сенегал бяха последните), това бяха едни ентусиазирани, забавни типове, които просто се кефеха, че играят на световно. И бяха любимци на всички, включително и на мен. Сега, това са някакви там псевдо-отбори, пълни със повярвали си “звезди”, които са научили най-лошото от европейския футбол – как да се защитаваме правилно и как да симулираме. А ентусиазмът се е превърнал в сляпа агресия. Какво да му харесваш на това.
Това е което се получава, когато смесиш посредствени европейски треньори с его-маниакални футболисти, които са си повярвали.
Да отпадааааат..

Viewed 92716 times by 9183 viewers

One thought on “The name of the game – football

  1. Това за африканските отбори най-ми хареса. Точно така си е.