Всичко е в главата, ееей

Допреди малко гледах Australian Open, мача между Южни и Гаске. Маниашки. Гаске поведе с 2:0 сета, а русначето го обърна и го би. Обаче интересното беше, че посредните 4 гейма в 4ия сет (включително и тайбрека), както и целия 5и сет, русначето игра със схванати крака.

Според новия правилник от тази година, вече за схващания не се дават почивки и имаш право да ти ги разтрият два пъти в почивките между геймовете и това е. Та Южни, след 3ия гейм на 5ия сет, ги изхаби и след това играеше като половин играч.

Обаче какво нещо е мотивацията.

След като загуби тайбрека в 4ия сет, Гаске просто се предаде. Виждаше се в начина по който се движи, гледа, гримасничи. Когато се видя, че Южни едвам ходи, Гаске почна даже да играе на изчакване – само да умори русначето, но и без никаква агресия. А Южни беше толкова надъхан, че имаш чувството, че и да му отрежат краката пак няма да се даде и ще играе до победа. А примерно едвам биеше сервиси – виждаше се как го боли като отскача.

Естествено руския богатир спечели 🙂 Само за да докаже, че всеки успех започва и се основава единствено и само на главата и какво има там 🙂

Viewed 14872 times by 4457 viewers

Comments are closed.