The dawn of a new era

Преди 6 години, със счупен крак започнах нещо което дори и в най-дивите си мечти и планове (аз рядко мечтая – ако искам нещо правя така че да стане ;)) не съм предполагал, че ще стигне толкова далеч.

Преди 6 години, бях помолен (ъъъъ, ти искаш или да :)) да стартирам нов екип, в сфера, в която намах и идея за какво става дума, без никакъв управленски опит. Просто английският ми беше добър и бях доста добър технически. А за съпорта, това бе важното.

Трябваше да сме двама, за една година станахме 6 – аз, Димитаре, Димитранов, Трайко, Димо и Пешо. Перфектния екип за да се стартира нещо ново. Заедно изградихме невероятна основа за това което днес е известно като най-продуктивния и качествен екип във фирмата. И като работа и като хора. И вече се състои от 30+ човека.

За тези години, нещата се промениха, ние се разпиляхме по различни причини. До петък бяхме останали аз и Пешо.

Но днес, точно 6 години след началото, новата кръв е достатъчно голяма за да поеме нещата в свои ръце (е – доколкото аз ги оставя де :)). Вече и без Пешо, на който мога само да чу пожелая огромен успех от тук нататък и много късмет.

И така – първият цикъл завърши. Новата ера започва. 6 години след началото на първата. Какво ли ще ни донесе? Ако се съди по признаците досега – още по-хубави неща.

Но е хубаво да си припомня хората, без които нищо нямаше да се случи. С тях изградихме екипа и основите. Аз просто останах да надзиравам останалата част от строежа 🙂

Напред. И нагоре 🙂
—————-
Now playing: Savatage – (16) Believe
via FoxyTunes

Viewed 16762 times by 4298 viewers

4 thoughts on “The dawn of a new era

  1. Шефе, свършихме първия етаж – ама поради липси на мат’рял и технически надзор от страна на инж. Попов в момента сградата леко скърца и асансьора трябва да се ползва само в посока нагоре.

    Това се дължи на факта че ни се намекна от същия тоя инж. Попов, че трябва поне един закон да спазим в изграждането на тази постройка, та ние такова…..е спазихме един – закона за гравитацията.

    Мисля че инж. Попов ни се обиди поради този факт и ни нарече, цитирам “невероятно смотани строители”. Лично аз приемам тази критика, като се има предвид факта че инж. Попов лично ме въведе в бизнеса с укрепването на предварително порутени сгради, но бих желал да предам своите съображения по отношение липсата на инж. Попов на строителната площадка от днес.

    Според мен, за общото благо(като изключваме благото на инж. Попов) се налага веднага да се предприемат мерки за неговото завръщане по един или друг начин. Сещам се за няколко ефективни и убедителни мерки, които мога да предприема, само ако може после фирмата да поеме разходите за адвокати и подкупи на прокурори.

    With this said…..can I….please….he will be fairly alive and totally dedicated to the cause…

    -Dele

  2. Ще се намерят и други инжинери да поемат щафетата от инх.Попов, скъпи ми “най-полезен зидаро-мазач 2” Деле. Мисля, че засега можем да си спестим вашите, наистина успешни и всеизвестни методи на убеждаване 🙂

  3. Скъпи Костуре, а какво да кажем за вашите добре обиграни и почти недоловими (за масите) методи за повсеместен контрол над съзнанието и убеждаване на разни хора да свършат разни неща без дори да го разбират. Не го разбирайте погрешно, това ми харесва. Просто все по често имам смесени чувства.

  4. 🙂 Всъщност аз бих бил разочарован ако нямаше смесени чувства. Трябва да имаш смесени чувства. Тъй де, докато ги имаш успяваш да се замислиш над нещата, а това всъщност е най-важното 🙂
    А колкото до методите ми за убеждаване, както сам си забелязал, те работят с мислещи и интелигентни хора. Уви с останалите само принуда работи 🙂