Zift

“Колкото повече лайната, толкова по-малка щетата… Моралната де.”

В петък гледахме с екипа “Дзифт“. Определено мога да кажа за себе си, че съм невероятно впечатлен. Много ми хареса.

Това е филм, който много здраво стои на земята и знае къде отива, какво цели, каква история разказва. Шокиращо приятно. Особено при факта, че всички знаем, че българските филми обикновенно точно тези неща ги игнорират (с някои изключения) и обичат да третират вселенската болка :).

Историята е много добра, играта доколкото разбирам от тия неща е много добра, камерата беше уникална, а музиката беше много точно избрана. Да не говориме, че Черно-Бялото перфектно пасваше като фон. Въобще много добре прекарано време и бих препоръчал на колкото се може повече хора да го гледат.

Замисляйки се, мога да кажа само хубави неща за този филм, а това ми се случва рядко за филмите които съм гледал напоследък.

Viewed 6098 times by 1972 viewers

2 thoughts on “Zift

  1. Отвратителен сценарий, напълно предвидим, никакво действие, гласа на разказвача дразни много (филм е все пак, не литературно четене).Несвързано вметнати историйки, опит да се поукраси черно бяла лента, жаргонни изрази, целия филм се разправя за л**на, гениталии, пр**ни и т.н.Много дървена актьорска игра, лошо операторско НЕмайсторство (два ъгъла на снимане). Твърде много отегчителни съвокуплителни сцени, без капка еротика в тях. Поне това да имаше. Не става и за аматьорско ХХХ. Изгубих си 90 мин от живота за да се чуствам засрамен и натъжен.

  2. 🙂 Съжелявам, но пък на мен ми хареса. А колкото за лайната и гениталиите – ами то си беше част от историята 🙂