The end is just the begining

И така, едно що годе тъпичко Световно Първенство завърши. Предвид тъпата му организация, тъпата му локация, тъпите тълпи надуващи тъпи вувузели, не би трябвало да ме изненадва факта, че финала бе свирен от тъп съдия, който успя да го развали.
Но нека не бъдем само хейтъри. Нека кажем и някои хубави неща:
1. Германия – без коментар. Най-добрият отбор на това първенство. Това което беше Бразилия през 1982 и 1986, това беше Германия през 2010. Поредното доказателство, че добър футбол и добър отбор, почти винаги НЕ водят до спечелен трофей.
2. Холандия – приятна изненада за мен лично. Много е радващо да видя отбор известен с това, че няма нищо с “отбор”, да играе цял турнир като едно цяло. Пичовете не ираеха красиво, но играеха така както трябва. И играеха заедно. Респект.
3. Уругвай – ми кво да кажа. Те пичовете го изиграха. Евала. Форлан – най-добрия играч на първенството. Суарес с паметник. Лесно е да си добър като играеш в Испания или Германия. Ама я да видим как се стига до полуфинал с Уругвай. И как се вкарват 5 гола на световно първенство играейки за Уругвай.
4. Всички големи звезди се издъниха 🙂 Ми кво да направя падам си по отборната игра. Кефи ме, че последните 4 отбора не практукуват футбол от типа, имаме си звезда, той ще ни извади. Там Роналдиня (който по прницип е велик), Меси (е не мога да го харесам тоя), Шрек (Рууни) и подобните станаха жертва на собствената си слава. Аре чао момчета.

Горе долу това беше хубавото на това първенство. А лошото беше много.

Понеже още ми е паднало пердето, да си напсувам некадърника Хауърд Уеб първо. Ама този показа как един съдия може да съсипе един мач. По учебник. Просто не знам откъде да почна. С това, че не изгони Бомел първото полувреме? А май и Де Йонг си беше за гонене. Или за това, че не изгони Иниеста и Пуйол второто… Животът е жесток. Един единствен път в кариерата си, Робен реши да играе честно, не падна като го спънаха и какво – получи жълт картон след като оня слепец, Уеб не видя че Пуйол направи поне две нарушения срещу холандеца. И после, как да обяснат на Робен да не симулира, а? Ми че той като симулира си му дават фалове. А като играе честно го преебават.
Единственото хубаво в некадъността на Уеб беше, че ощети еднакво и Испания и Холандия. Ама много некадърен бреее.
За ФИФА какво да кажем – как може да направиш такова първенство в страна където факта че “само” 7-8 отбора бяха ограбени в хотелите си!!! се смята за успех в борбата им срещу престъпността. Да не говорим за феновете, които бяха ограбени и фенките, които бяха изнасиени.
Ами за полупразните стадиони в някои мачове? Ами за тая простотия наречена Вувузела??? Пълна простотия.
Няма да чуете това от Блатер и другите от ФИФА…

Няма и да псувам много некадърните африкански отбори. То техния месиянски комплекс си ги мъчи. Достатчно им е 🙂

Уф, толкова ме е яд от тоя глупак Хауърд Уеб колко зле беше, че не мога дори и да се зарадвам, че за първи път в живота ми, познавам кой ще стане шампион 1 месец преди турнира 🙂

Аре това е. След 4 години в Бразилия пак. И тогава искам Германия да бие домакините на финала. Ще бъде sweeeeeeeet!!!

Viewed 85118 times by 6932 viewers

Comments are closed.