The show must go on

Cheating is an act of lying, deception, fraud, trickery, imposture, or imposition. Cheating characteristically is employed to create an unfair advantage, usually in one’s own interest, and often at the expense of others,[1] Cheating implies the breaking of rules. A person who is guilty of cheating is generally referred to as a cheat (British English), or a cheater (American English).

Тъй. Ако се следва горенаписаното определение, което взех от уикипедия, Луис Суарес е всичко друго но не и cheater, както една сурия футболни коментатори и един цял континент го изкара. Той нито за момент, не е нарушил правилата – игра с ръка в наказателното поле и предодварти сигурен гол. Заради което беше наказан с червен катон, а отборът му беше наказан с дузпа. Нищо по-различно от това последния в защитата или вратаря да спъне откъсващ се сам нападател. Нарушение за дузпа и червен картон. Точка. Не е отговорност на Суарес дали последвалата дузпа ще се вкара или не.

Само заради репликите идващи от щаба на Гана, като “съдията трябваше да зачете гола”, на този отбор трябва да му се забрани да играе футбол, докато не научат правилата на играта. Тоест, гол е само и единствено тогова когато съдията прецени и отсъди, че топката е преминала голлинията с цялата си обиколка. Или нещо подобно – все пак аз не съм професионален футболист, позволено ми е да не помня 🙂

Иначе разбирам целия плач и разочарование и съчувствам на Ганайчетата. Те се раздадоха. Но не мога да не се възхитя на саможертвата, която Суарес извърши и бързата му мисъл. А и не виждам някой от тези, иначе толкова честни Ганайски футболисти да си признава, че всъщност до тази ситуация въобще не трябваше да се стига, щото нямаше никакъв фаул, от който последва свободният удар, който предизвика целия хаос. Ганайчето само се спъна, а съдияте се заблуди. Ама някакси не видях ганайците, тези ангели на fair play-а, да протестират пред съдията, че всъщност е нямало фаул. Така че, да порастнат и да престанат да плачат.

А ФИФА ме изненада извънредно приятно. Не наказа Суарес допълнително. За което браво. Нещо и те да направят като хората.
—————————————————–
Германската футболна машина продължава да мачка. И да играе най-красивия футбол на това първенство. Каквото и добро да кажа за тях е малко, за това ще си мълча и ще им се радвам.
—————————————————–
Това коментаторите на БНТ са нещо уникално. Човек за 5 минути ще си пусне звука и после 24 часа ще съжалява, че го е направил.
—————————————————–
Това било първенството на Южна Америка. Или поне така пишеше в световнвата преса преди четвътфиналите. Европа са зле щото класирали само 3 отбора. Казано е обаче от умните хора – “количествените натрупвания водят до качествени изменения” т.е. 3 отбора, ама какви. Та първенството на Южна Америка продължава с 3 отбора от Европа и 1 един от Южна Америка на полуфинал. Тъй де, Уругвай може и да спечели купата, ама няма да им е лесно. Ще видим. Но както разбахме, смъртта на футбола в Европа беше някакси доста преждевременно обявена и засега се отлага.
—————————————————–
Най-хубавото на това първенство е това, че отборите които стигнаха полуфинал са точно това – Отбори. Футбола е отборен спорт и за мен е приятно да видя всички провалени “звезди” да напускат първенството през задния вход.

Viewed 91479 times by 8841 viewers

Comments are closed.